Έλαιο Μαυροσούσαμου : Το Αρχαίο Έλαιο για την Καταπολέμηση Φλεγμονών και του Καρκίνου…!!!!

Το έλαιο μαυροούσαμου προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Μελάνθιο που προέρχεται από νοτιοδυτική Ασία. Το έλαιο αυτό χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τη θεραπεία πολλών παθήσεων. Συγκεκριμένα ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε το έλαιο μαυροσούσαμου για την υποστήριξη της λειτουργίας του ήπατος και της πέψης.

Αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι εκατοντάδες σύγχρονες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τις θεραπευτικές του ιδιότητες και περισσότερα οφέλη συνεχίζουν να ανακαλύπτονται!

Το έλαιο μαυροσούσαμου περιέχει λιπαρά οξέα, πτητικά έλαια, και μέταλλα που υποστηρίζουν την καλή υγεία, αλλά φαίνεται ότι οι ενώσεις θυμοκινόνη (thymoquinone), thymohydroquinone (THQ) και η θυμόλη κάνουν τη διαφορά.

Αυτά τα ειδικά έλαια διακόπτουν την ανάπτυξης φλεγμονής, ενώ φροντίζουν ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να μην αντιδρά υπερβολικά σε ξένους εισβολείς, όπως τα μικρόβια και τα βακτήρια.

Αυτός ο συνδυασμός μας προστατεύει από λοιμώξεις, καρκίνο, αρθρίτιδα, αλλεργίες, άσθμα, πεπτικά προβλήματα, καρδιακές παθήσεις, και πολλά άλλα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα εκπληκτικά οφέλη που προσφέρει το έλαιο μαυροσούσαμου.

Μειώνει τη Φλεγμονή
Η φλεγμονή συχνά προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες – τα υποπροϊόντα των φυσιολογικών λειτουργιών του σώματος και της αποτοξίνωσης – κάτι σαν τα καυσαέρια που δημιουργούνται όταν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας.

Ευτυχώς, τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα θρεπτικά συστατικά μας προστατεύουν από την καταστροφή των κυττάρων που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Το μαυροσήσαμο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει τη φλεγμονή, μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης νόσων, και καθυστερεί τη γήρανση. 

Προστατεύει την καρδιά
Η μείωση της φλεγμονής, από μόνη της, ενισχύει την υγεία της καρδιάς. Επιπλέον, μια μελέτη του 2008 διαπίστωσε ότι ημερήσια η πρόσληψη κάψουλων έλαιου μαυροσούσαμου μειώνει την αρτηριακή πίεση, την LDL (κακή χοληστερόλη), και την ολική χοληστερόλη.  Αυτό, μαζί με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτού του ελαίου, βοηθά στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης .

Ενισχύει το Έντερο
Το έλαιο μαυροσούσαμου μειώνει τα επίπεδα οξέος στο έντερο και ενισχύει την εσωτερική επένδυση του στομαχιού, προσφέροντας πρόληψη από έλκη και προστασία από τις βλαβερές τοξίνες όπως το αλκοόλ και το άγχος.  Μειώνει επίσης τη φλεγμονή στο έντερο, εμποδίζοντας την ανάπτυξη του διαρρέοντος εντέρου, της κολίτιδα, και άλλων πεπτικών προβλημάτων.

Υποστηρίζει μνήμη και την υγεία του εγκεφάλου
Η αντιοξειδωτική δύναμη του έλαιου μαυροσούσαμου  μπορεί να βοηθήσει για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά για την υγεία του εγκεφάλου. Σε μια μελέτη του 2013 σαράντα ηλικιωμένουι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η ομάδα στην οποία  χορηγήθηκαν κάψουλες 500 mg έλαιου μαυροσούσαμου δύο φορές την ημέρα για εννέα εβδομάδες είχαν βελτίωση της μνήμης, της συγκέντρωσης, και βελτιωμένη ικανότητα μάθησης. 

Καταπολεμά το άγχος
Η πρόσληψη συμπληρώματος ελαίου μαυροσούσαμου αυξάνει τα επίπεδα της τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο και το αίμα. Η τρυπτοφάνη ένα αμινοξύ που ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία βοηθά στη μείωση του άγχους.  Μια μελέτη του 2014 έδειξε ότι τα επίπεδα διάθεσης και άγχους των εφήβων αγοριών, που λάμβαναν 500 mg έλαιο μαυροσούσαμου ημερησίως βελτιώθηκαν, σε μόλις τέσσερις εβδομάδες! 

Ανακουφίζει από τις αλλεργίες και το άσθμα
Το μαυροσούσαμο διαστέλλει τους βρογχικούς σωλήνες, γεγονός που συμβάλλει στη βελτίωση του άσθματος και άλλων παθήσεων των πνευμόνων που σχετίζονται με τους βρόγχους.

Περιέργως, το έλαιο μαυροσούσαμου προκάλεσε βελτίωση σε όλα τα τεστ πνευμονικής λειτουργίας των 15 ασθματικών ασθενών που συμμετέχουν σε μια μελέτη του 2010.  Επιπλέον, 66 ασθενείς με ρινική συμφόρηση, καταρροή και φτέρνισμα που οφείλονταν σε αλλεργία, έδειξαν σημαντική βελτίωση μετά τη χορήγηση έλαιου μαυροσούσαμου. 

Προστατεύει από τον καρκίνο
Το έλαιο μαυροσούσαμου είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα στη θεραπεία του καρκίνου. Φαίνεται ότι η θυμοκινόνη παίρνει το προβάδισμα ως το πιο ισχυρό αντικαρκινικό, κατά του όγκου, και αντι-αγγειογενετική συστατικό αυτού του ελαίου, καθώς βελτιώνει την ικανότητα των βασικών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τα μολυσμένα ή τα καρκινικά κύτταρα. 

Μια πρόσφατη μελέτη στην πραγματικότητα έδειξε σημαντική αύξηση στη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος υπεύθυνη για την αναζήτηση και να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα μετά από την πρόσληψη συμπληρώματος ελαίου μαυροσούσαμου.

Το έλαιο μαυροσούσαμου είναι ασφαλές για όλους;
Εάν είστε έγκυος, προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, ή θηλάζετε, συνιστάται να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν από την προσθήκη αυτή του πετρελαίου σε θεραπευτική αγωγή υγείας σας λόγω των οιστρογονικών ιδιοτήτων του. Επίσης, η επίδραση ορισμένων φαρμάκων μπορεί να αυξηθεί όταν λαμβάνονται ταυτόχρονα με το έλαιο μαυροσούσαμου, αυξάνοντας την πιθανότητα για παρενέργειες. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο μαυροσούσαμου
Χρησιμοποιείτε μόνο βιολογικό λάδι χωρίς πρόσθετα που είναι συσκευασμένο σε ένα σκούρο μπουκάλι για την προστασία από την τάγγιση. Επίσης, το έλαιο μαυροσούσαμου είναι διαθέσιμο και σε κάψουλες.

Μια κάψουλα 500 mg ημερησίως ή 1-2 κουταλάκια ημερησίως του ελαίου είναι επαρκούν για να αποκομίσετε τα οφέλη που προσφέρει αυτό το έλαιο στην υγεία σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσει αυτό το έλαιο στην καθημερινή θεραπευτική αγωγή. Μπορείτε για παράδειγμα να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού σε χυμούς ή smoothies, ή ακόμα και να προσθέσετε τους σπόρους μαυροσούσαμου σε σαλάτες ή στο γιαούρτι σας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο hippieteepee.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr