«Έκλεισε» το Σύμπαν σε μια εικόνα!

«Έκλεισε» το Σύμπαν σε μια εικόνα!

Ένας ζωγράφος δημιούργησε μια εντυπωσιακή εικόνα ολόκληρου του αισθητού σύμπαντος, με βάση αστρονομικές φωτογραφίες της NASA.

Η εικόνα είναι η πεμπτουσία του γεωκεντρισμού με το ηλιακό σύστημα και την Γη ακριβώς στο κέντρο.

Ο Νοτιοαμερικανός ζωγράφος και μουσικός, Pablo Carlos Budassi, κατάφερε και έφτιαξε μια εικόνα του Σύμπαντος, μια χάρτα που περιέχει τον Γαλαξία μας, το γείτονα Γαλαξία της Ανδρομέδας, τους υπόλοιπους σχηματισμούς αστέρων και να περικλείει όλα τα αστρικά σμήνη με ένα δαχτυλίδι πλάσματος, τα απομεινάρια δηλαδή της Μεγάλης Έκρηξης.

Ο Budassi μίλησε στο Tech Insider λέγοντας ότι συνέλαβε την ιδέα όταν έδωσε στα γενέθλια του γιου του ενός έτους, ένα εξάγωνο (Hexaflexagons). Αυτό είναι ένα χαρτί που μπορεί να διπλωθεί με ορισμένους τρόπους ώστε μπορεί να αποκαλύψει και άλλες εικόνες, εκτός από τις έξι που είναι αρχικά εμπρός και πίσω. «Έτσι ξεκίνησα τη κεντρική θέα του σύμπαντος και του ηλιακού συστήματος,» είπε Budassi.

Με την βοήθεια του Photoshop, και χρησιμοποιώντας εικόνες της NASA, δημιούργησε στην αρχή τον Ήλιο και στη συνέχεια κάθε πλανήτη ξεχωριστά όπως είναι στο Ηλιακό μας σύστημα.

Ο χάρτης του Budassi φτιάχτηκε από λογαριθμικούς χάρτες του Σύμπαντος που έχουν δημιουργηθεί από αστρονόμους του Πανεπιστημίου του Πρίνσεστον, με βάση δεδομένων από 3.000.000 διαστημικά αντικείμενα από την έρευνα του Sloan Digital Sky.