Μίκαελ Άιβανχωφ

Μίκαελ Άιβανχωφ: «Η Σεξουαλική Δύναμη, είναι ένα χάρισμα του Θεού, μόνο που…»

“Πολλοί άγιοι και αγίες υπήρξαν πολύ θερμοί μέχρι το τελευταίο λεπτό, κι αυτό δεν ήταν άσχημο, αντίθετα.

Αυτοί που ξέρουν να χρησιμοποιούν τη σεξουαλική δύναμη είναι οι πιο πλούσιοι και οι πιο προνομιούχοι, γιατί αυτή η δύναμη είναι μια ευλογία.

Πολλοί άνθρωποι που ήσαν πολύ πιστοί, ήθελαν να αυτοκτονήσουν επειδή ένιωθαν αυτή τη φλόγα μέσα τους και νόμιζαν ότι είναι καταραμένοι. Είναι που δεν είχαν τίποτα καταλάβει, και δυστυχώς η Εκκλησία δεν εξηγεί τίποτα πάνω σ΄ αυτό το θέμα.

Στη Μύηση, παρουσιάζουν διαφορετικά τα πράγματα. Η σεξουαλική δύναμη είναι ένα χάρισμα του Θεού, μόνο που πρέπει να ξέρει κανείς πώς να τη χρησιμοποιεί.

Οι χώρες που έχουν πολύ κάρβουνο ή πετρέλαιο μέσα στο υπέδαφός τους γίνονται δισεκατομμυριούχες γιατί τα χρησιμοποιούν.

Το ίδιο και η σεξουαλική δύναμη είναι μια ενέργεια που ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να τη χρησιμοποιεί για να φωτίζει, να ζεσταίνει και να πηγαίνουν όλα καλά μέσα του.

Αλλά οι άνθρωποι είναι τόσο μακριά από την αλήθεια, ώστε όταν βλέπουν μια νέα κοπέλα ή ένα νέο που έχει πολλή από αυτή τη δύναμη, τον αποδοκιμάζουν. Σαν να έπρεπε αυτοί οι νέοι να μην αισθάνονται τίποτα! Σαν να έπρεπε να είναι νεκροί!

Να η ιδέα των ενηλίκων και αντί να τον βοηθήσουν, θέλουν να καταστρέψουν και να του εμποδίσουν το δρόμο. Κανείς δεν θα του πει: “Μπράβο παιδί μου! Είσαι προνομιούχος που έχεις αυτό τον πλούτο.

Μόνο που πρέπει να ξέρεις ότι, αν δεν είσαι έξυπνος, αυτός ο πλούτος ακριβώς θα είναι η αιτία για όλες σου τις δυστυχίες”. Να τι πρέπει να του πουν, αλλά αντί γι αυτά, τον κατηγορούν, του κάνουν κριτική, κι όταν βλέπουν ένα αγόρι κρύο, χαίρονται.

Μα τι θα κάνει με την ψυχρότητά του; Τίποτα! Και εγώ έτσι ανατράφηκα, και μάλιστα χειρότερα από σας. Αν ξέρατε πώς μας ανάτρεφαν στην αρχή του (20ου) αιώνα! Γι αυτό ευχαριστώ τον Ουρανό που έχω το φως αυτής της Διδασκαλίας.

Και τώρα, αν υπάρχουν νέες ή νέοι, που έρχονται να με ακούσουν σήμερα για πρώτη φορά, ας μου επιτρέψουν να προσθέσω ακόμη λίγα λόγια για να τους βοηθήσω. Θα σκέφτεστε ίσως ότι λέω πολλά ανήθικα πράγματα. Ω λα λα, μα αυτό δεν είναι τίποτα!

Αν ξέρατε μόνο τι έχει μάθει και τι ακούει η νεολαία, και με τι ασχολείται, θα μένατε με το στόμα ανοιχτό! Ακόμη και τα μικρά των δώδεκα ή δεκατριών χρόνων λένε τέτοιες ιστορίες! Αυτά που λέω εγώ δεν είναι τίποτα μπροστά τους

Λοιπόν, μια μέρα, με επισκέφτηκε μια νέα κοπέλα, ήταν πολύ όμορφη, συμπαθητική, και οι τρόποι της έδειχναν πως ήταν πολύ καλά αναθρεμμένη. Να όμως που μου αποκαλύπτει ότι ήταν πολύ δυστυχισμένη γιατί την ενοχλούσε μια εικόνα:

Σε ο,τι κοίταζε, τα λουλούδια, τα φρούτα, τα αντικείμενα, ακόμη και το ταβάνι, δεν έβλεπε παρά τα ανδρικά γεννητικά όργανα. Και καθώς ήταν πιστή καθολική, αισθανόταν πραγματικά χαμένη και βουτηγμένη στην αμαρτία.

Όταν την άκουσα, άρχισα να γελώ. Με κοιτούσε μ΄ένα βλέμμα λίγο έκπληκτο και της είπα: “Ακούστε με, μου επιτρέπετε να σας εξηγήσω και να σας δώσω ένα μέσο να ξεφύγετε απ αυτό;” “Ω ναι, είπε, ναι.” Και της είπα: “Δεν υπάρχει τίποτα το σοβαρό, δεν υπάρχει τίποτα το κακό σ΄ αυτά που μου λέτε.

Αυτό είναι φυσικό, είναι κανονικό, είναι πράγματα που συμβαίνουν σ΄ όλο τον κόσμο, λίγο πολύ, βέβαια, αλλά δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε. Η φύση ασχολείται με τη διαιώνιση του είδους και αυτή δημιουργεί αυτές τις παραστάσεις στους άνδρες και στις γυναίκες.

Πρέπει όμως να ξέρετε πώς να αντιδράσετε, πώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εικόνες, διαφορετικά κοιτάξτε σε τι κατάσταση βρίσκεστε”

Να λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε στο εξής. Όταν σας συμβαίνει να βλέπετε αυτή την εικόνα πάνω σ΄ένα φρούτο ή σ΄ ένα αντικείμενο, αντί να λυπάστε, κοιτάξτε ήρεμα Όχι όμως πολλή ώρα, γιατί ορισμένες επιθυμίες μπορεί να ξυπνήσουν, και για να παρηγορηθείτε, καταφεύγετε σε χειρονομίες, και ούτω καθεξής.

Λοιπόν, για να μη συμβεί αυτό, γίνετε λίγο φιλόσοφος. Δηλαδή, αρχίστε να σκέφτεστε την κοσμική Νοημοσύνη που προεδρεύει στο σχηματισμό αυτών των οργάνων.

Και σκεφτείτε, διαλογιστείτε, και θαυμάστε την ύψιστη Νοημοσύνη που ασχολήθηκε να δημιουργήσει πράγματα τόσο τέλεια και έχετε ήδη ξεχάσει τον πειρασμό που μπορούσαν να σας φέρουν. Ενώ, αν επιμένετε πάνω σ΄ αυτό το θέμα, δεν θα ξεφύγετε ποτέ.

Πάρτε αυτή την εικόνα σαν αφετηρία ικανή να σας προωθήσει μέχρι την πηγή. Αν δεν έχετε αυτή την αφετηρία, πώς θα φτάσετε στον προορισμό σας, επάνω;

Αλλά να θυμάστε καλά να μην παίρνετε παρά σαν μια αφετηρία, και να μη σταματάτε πολλή ώρα σ΄ αυτή, διαφορετικά θα μπερδευτείτε και θα χαθείτε. Πρέπει μόνο να τη χρησιμοποιείτε.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν ξέρουν να προχωρούν πιο πέρα από τον κόσμο των σχημάτων για να σκεφτούν και να θαυμάσουν, δεν ξέρουν ότι αυτός ο θαυμασμός θα τους σώσει. Λέτε: “Μα τι μου συμβαίνει; Αυτό είναι απαίσιο, είναι σιχαμερό”, κι αυτό είναι που σας κάνει να χάνεστε.

Αντικαταστήστε αυτές τις παλαιές αντιλήψεις και μη λέτε πια: “Αυτό είναι απαίσιο, είναι σιχαμερό”, αλλά να λέτε: “Τι ομορφιά! Τι μεγαλείο! Τι νοημοσύνη!

Πώς η φύση μπόρεσε να σχηματίσει ένα τόσο εκπληκτικό πράγμα;” Λοιπόν, βρίσκεστε μέσα στο θαυμασμό και ξαναβρίσκετε την ισορροπία και την ειρήνη!” Να τι είπα σ΄αυτή τη νέα κοπέλα και έφυγε πολύ ευτυχισμένη.

Ο Κύριος έκανε καλά αυτά που έκανε, γιατί λοιπόν θέλετε να ακρωτηριάσετε τις δημιουργίες του; Μερικοί συμπεριφέρονται απέναντι στη σεξουαλικότητα σαν ο Κύριος να είχε κάνει άσχημα τα πράγματα Ε λοιπόν, αυτό είναι το σοβαρό, και αυτό τιμωρείται.

Πρέπει να θαυμάζετε όλα όσα ο Θεός δημιούργησε γιατί ήξερε γιατί τα δημιούργησε. Δεν θα κρίνουμε εμείς τα έργα του Θεού! Τι γελοία φιλοσοφία που έδωσαν στους ανθρώπους! Θα δείτε ότι την έδωσαν για να κρατήσουν την αγνότητα

Μα ακριβώς αυτό είναι που τους σπρώχνει να παραβαίνουν όλους τους νόμους της αγνότητας, γιατί όσο τους παρουσιάζει κανείς τα πράγματα σαν διαβολικά και καταχθόνια, τόσο τους παροτρύνει ακριβώς να θέλουν να τα βλέπουν και να τα δοκιμάζουν!

Πιστεύετε ότι, καταδικάζοντας όλα όσα αφορούν το σεξ σαν άσχημα και αηδιαστικά, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί πια και δεν θα κάνει τίποτα; Μα τότε, πώς συμβαίνει οι περισσότεροι άνθρωποι, που το βρίσκουν αυτό αηδιαστικό, να κυλιούνται μέρα-νύχτα σ΄ αυτή την αηδία; Αυτό λοιπόν δεν εμπόδισε, αντίθετα.

Ο Μπωντλαίρ λέει μάλιστα, ότι “εκεί που αισθάνεται κανείς ότι διαπράττει μιαν αμαρτία, εκεί νιώθει τη μεγαλύτερη απόλαυση”. Ναι, όταν ξέρει κανείς ότι αυτό είναι απαγορευμένο, ότι είναι αμαρτία, η απόλαυση αυξάνει.

Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί να είναι ψέμματα, δεν θέλω να το συζητήσω, αλλά ήταν μόνο για να σας πω ότι, το να εξευτελίζει κανείς το σεξ, δεν ήταν ποτέ μια λύση, ενώ αν σκέφτεστε διαφορετικά, θα βοηθήσετε τον εαυτό σας».

Απόσπασμα από το βιβλίο «Η Σεξουαλική Δύναμη και ο Φτερωτός Δράκοντας» του Δασκάλου Άιβανχωφ