Τρίγωνο των Βερμούδων

Τι πραγματικά συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων; Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση!

Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Φλόριντα, του Πουέρτο Ρίκο και τις Βερμούδες Νήσους, γνωστή ως το «Τρίγωνο των Βερμούδων» περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστηρίου!

Αναφορές πλοίων και αεροπλάνων που εξαφανίζονται χωρίς ίχνος έχουν στοιχειώσει μια ζώνη που αποκαλείται το «τρίγωνο του διαβόλου».

Όσοι αναζητούν εξήγηση για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κινούνται σε ένα φάσμα που ξεκινά από παράξενα φυσικά ή μεταφυσικά φαινόμενα και φτάνει σε μυστικές υποβρύχιες βάσεις εξωγήινων!

Όλες αυτές οι θεωρίες παραβλέπουν ένα ερώτημα.  Εξαφανίζονται στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» περισσότερα πλοία από ό, τι σε οποιαδήποτε θαλάσσια περιοχή με ανάλογη κίνηση; Αποδεικνύεται ότι η απάντηση είναι όχι.

Το 1975, ο δημοσιογράφος Larry Kusche δημοσίευσε το βιβλίο «Το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων – Επίλυση». Σε αυτό, επανεξέτασε όσο το δυνατόν περισσότερα περιστατικά στην περιοχή από το 1840 έως το 1973, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημοσιεύτηκαν από άλλους συγγραφείς.

Ένας τέτοιος συγγραφέας ήταν ο άνθρωπος που μπορούσε να θεωρηθεί ο πατέρας του θρύλου, ο Charles Berlitz, ο οποίος έγραψε το «Τρίγωνο των Βερμούδων» το 1974. Αυτό ήταν το πρώτο βιβλίο που υποδήλωνε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στην περιοχή.

Ο Kusche διαπίστωσε ότι οι περισσότερες από τις ιστορίες των συγγραφέων επαναλήφθηκαν από άλλες δημοσιεύσεις χωρίς έλεγχο γεγονότων και ότι ο Charles Berlitz μπορεί να ήταν …υπαίτιος: «Αν ο Berlitz αναφέρει ότι ένα σκάφος ήταν κόκκινο», έγραψε ο Kusche, «η πιθανότητα να είναι κάποιο άλλο χρώμα είναι σχεδόν βέβαιη».

Τι ανακάλυψε ο  Kusche; Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν υπάρχει αρχείο του εξαφανισμένου πλοίου για το αν πραγματικά υπήρξε ποτέ. Σε άλλα περιστατικά, τα πλοία και τα αεροπλάνα ήταν πραγματικά, αλλά οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις τους ήταν κατά τη διάρκεια καταιγίδων που ο συγγραφέας συνήθως… παρέλειπε να αναφέρει. Κάποια άλλα περιστατικά συνέβησαν μακριά από την περιοχή.

usay.gr